NOS NieuwsAangepast

Wachtlijsten voor voedselbanken

Het aantal klanten van de voedselbanken groeit in sommige delen van het land zo snel dat er wachtlijsten ontstaan. Er maken nu ruim 60.000 mensen gebruik van de voedselbanken.

Van december tot eind februari groeide het aantal klanten met 10 procent, net zoveel als het hele jaar daarvoor. In maart alleen al was er vervolgens nog eens een groei met 10 procent.

De groei is zo snel dat het moeilijk wordt voor iedereen gezond voedsel te regelen. Bovendien houden bedrijven als Albert Heijn minder voedsel over. Ze leveren vooral minder vers voedsel. Dat komt doordat ze onder druk van de economische crisis scherper inkopen en minder grote voorraden opbouwen.

Snoep

Onder andere in Rotterdam neemt de voedselbank geen nieuwe klanten meer aan. Vorig jaar kwamen daar 500 nieuwe klanten bij, en in het eerste kwartaal van dit jaar nog eens 500. Tientallen mensen kunnen daardoor niet geholpen worden.

Ook schiet de kwaliteit tekort en worden de basispakketten minder gezond. Vorige week werden de pakketten in Rotterdam gevuld met snoep, koekjes en limonadesiroop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl