NOS NieuwsAangepast

Notaris, makelaar fraudeverdachten

In een grote fraudezaak in Limburg moeten ook een notaris en een makelaar voor de rechter komen. Zij worden genoemd in het einddossier van een groot onderzoek naar banden tussen de onderwereld en de bovenwereld in Limburg, de zogeheten Operatie Schone Handen. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd tegenover Nieuwsuur.

De hoofdverdachte in de zaak is een vastgoedhandelaar uit Kerkrade. Hij wordt verdacht van onder meer het witwassen van 2,2 miljoen euro, belastingfraude en betrokkenheid bij hasjteelt. De verdachte notaris en makelaar komen ook uit Kerkrade.

De notaris zou geld hebben witgewassen en valse verkoopaktes hebben opgemaakt. Ook zijn er vragen over de erg lage prijs waarvoor een appartement van een verstandelijk gehandicapte man werd gekocht. De notaris had die koop moeten weigeren, vindt het OM. De makelaar zou de verkoopprijs van huizen achteraf naar beneden hebben bijgesteld.

Verdachten

In de Operatie Schone Handen zijn bijna zeventig verdachten. Het OM kan nog niet zeggen of die ook allemaal voor de rechter komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl