NOS NieuwsAangepast

Rabobank redt Friesland Bank

De Rabobank neemt per direct Friesland Bank over. De toezichthouders hebben daar dit weekend met een 'spoedbesluit' mee ingestemd. Friesland Bank kon niet langer op eigen benen verder. Volgens het bestuur was "een zelfstandig voortbestaan van de bank niet langer verantwoord en gelet op de actuele omstandigheden was spoed noodzakelijk".

Friesland Bank wordt in eerste instantie een dochterorganisatie van de Rabobank. Het is niet bekend of de naam Friesland Bank blijft bestaan.

Twee jaar

"De afgelopen jaren is Friesland Bank geconfronteerd met een opeenstapeling van negatieve factoren, zegt bestuursvoorzitter Kees Beuving in een persbericht. "Op deze dag kondigen wij daarom, hoezeer het ons ook spijt, het einde van de zelfstandige Friesland Bank aan."

Toezichthouders DNB en NMa hebben de overname goedgekeurd. De samenvoeging van beide banken zal ongeveer twee jaar duren. Er verdwijnen vooralsnog geen banen.

Campagne

Jort Kelder, die sinds begin vorig jaar reclame maakt voor Friesland Bank, noemt de overname "verdriet voor de Friezen". Hij suggereert op Twitter dat hij niet langer het gezicht van de bank wil zijn. "Ik deed het voor de fiere Friese bank." De succesvolle campagne leverde de bank vorig jaar ruim een miljard euro aan spaargeld op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl