Ajax geeft Heracles pak slaag

Ajax heeft in de strijd om de titel een ruime thuiszege geboekt op Heracles Almelo: 6-0.

De gasten zorgden in de eerste minuut nog voor gevaar, maar leken in het vervolg van de wedstrijd toch al vooral al met de gedachten te zijn bij de bekerfinale tegen PSV van volgende week.

Ajax was oppermachtig en kreeg ook flink wat kansen, maar Heracles-doelman Remko Pasveer was prima op dreef. Halverwege de eerste helft was het toch raak; na goed werk van Lorenzo Ebecilio kon Theo Janssen de bal simpel in de touwen werken.

De Ajax-storm ging daarna wat liggen, maar laaide na rust weer op en al snel scoorden Ebecilio via een rebound Christian Eriksen, wiens schot van richting veranderd werd.

Met het oog op het doelsaldo ging Ajax op jacht naar meer en via Vurnon Anita, Siem de Jong en de na zes maanden blessureleed teruggekeerde invaller Kolbeinn Sigthórsson werd het maar liefst 6-0.