RKC boekt vierde thuiszege op rij

RKC Waalwijk heeft ten koste van ADO Den Haag zijn vierde thuiszege op rij geboekt.

De Brabanders wonnen het povere duel met 1-0 en liggen nog op de loer om zich te plaatsen voor de play-offs.

RKC was in de eerste helft de betere ploeg en ging verdiend rusten met een 1-0 voorsprong; uit een voorzet van Ard van Peppen kopte Krisztián Németh op fraaie wijze in.

Pas in de slotfase van de eerste helft werd doelman Jeroen Zoet van RKC getest; hij stopte een vrije trap van Jens Toornstra.

Ook na de rust vlogen de vonken er niet van af. ADO drong schoorvoetend aan, maar kreeg amper kansen, al zag Ebi Smolarek wel een doelpunt afgekeurd worden. Bij RKC lieten Evander Sno (schot rand zestien) en Geoffrey Castillion (redding Gino Coutinho) nog kansrijk.