NOS NieuwsAangepast

Cruiseschip aan de ketting in Texas

Een cruiseschip met 2700 passagiers aan boord heeft gisteren urenlang gedwongen stilgelegen in de haven van Galveston in Texas. De autoriteiten hadden beslag gelegd op het schip naar aanleiding van een rechtszaak, aangespannen door de familie van een vrouw die omkwam in de Costa Concordia.

Het schip is eigendom van de Carnival Corporation, de moedermaatschappij van de Italiaanse rederij Costa Crociere. Familieleden van de Duitse toeriste hebben de rederij aangeklaagd voor 10 miljoen dollar, omdat ze vinden dat de maatschappij verantwoordelijk is voor haar dood. Ze verwijten Carnival Corp dat er geen goede veiligheidsplannen zijn opgesteld voor de schepen.

Veiligheid

De twee partijen kwamen 's avonds tot een overeenkomst, waarna het cruiseschip alsnog kon vertrekken voor een vijfdaagse reis naar Mexico. De advocaat van de schuldeisers verklaarde dat de beslaglegging nodig was om te benadrukken dat de veiligheid op de cruiseschepen verbeterd moet worden. Er is niet bekendgemaakt wat de overeenkomst inhoudt.

De Costa Concordia kapseisde op 13 januari voor de Italiaanse kust toen het schip te dicht langs de rotsen bij het eilandje Giglio voer. 30 mensen kwamen om het leven, twee worden er nog vermist. De kapitein van het schip wordt verdacht van dood door schuld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl