Feyenoord in één helft langs NAC

Aangepast

Feyenoord blijft door een overwinning op NAC Breda volop meedoen in de top van de eredivisie. Het won thuis met 3-1.

De rook van het feest voor de 75-jarige Kuip hing nog boven het veld, of Otman Bakkal schoot van dichtbij al de 1-0 tegen het net.

Nadat Ron Vlaar en Kelvin Leerdam verzuimd hadden om 2-0 te maken, schoot Ömer Bayram plots via de paal de 1-1 binnen. Ruben Schaken en Sekou Cissé (vooral zijn treffer was mooi) zetten Feyenoord nog voor rust op 3-1.

De tweede helft was een stuk minder. NAC drong wel aan, maar een geconcentreerd spelend Feyenoord gaf weinig weg. Af en toe probeerden de Rotterdammers van de ruimte voorin te profiteren, maar dat leverde evenmin veel op.

"Zo lang we blijven winnen..."

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord kreeg natuurlijk weer vragen over de vermeende titelkansen van zijn ploeg. De oud-international kon er wel om lachen. "Tsja, zo lang we blijven winnen, blijven we ook meedoen", grijnsde hij na de derde opeenvolgende overwinning.

Koeman vond het "onverklaarbaar" dat zijn ploeg na de snelle 1-0 van Otman Bakkal ("een supergoal") meteen een inzinking kreeg. "Het lijkt me best prettig om vroeg op voorsprong te komen. Maar mijn ploeg ging daar in deze wedstrijd niet goed mee om. NAC was achterin heel kwetsbaar, maar daar hebben we te weinig van geprofiteerd."

"Vooral in de tweede helft hebben we niet veel laten zien. Het oogde allemaal wat makkelijk, alsof we 3-1 wel mooi genoeg vonden. Maar als het 3-2 was geworden, had ik het nog moeten zien. NAC heeft echter geen kans meer gehad."

STER Reclame