Magere thuiszege PSV op VVV

PSV heeft op eigen veld een magere 2-0 overwinning op VVV-Venlo geboekt.

De Eindhovenaren kwamen al snel op 1-0; Jeremain Lens vond met een steekpassje de vrij staande Tim Matavz, die doel trof met een bekeken schot.

Dat duo stond aan de basis van nog enkele Eindhovense kansen, maar VVV haalde de rust zonder verdere averij op te lopen. Na de rust bleven goals lang uit ondanks een overwicht van PSV.

Kevin Strootman schoot op enkele meters van het doel over en Ola Toivonen maakte het nog bonter; de Zweed mocht na een charge van Ismo Vorstermans op Lens een strafschop nemen, maar ook hij schoot over. Pas kort voor tijd maakte invaller Memphis Depay de 2-0 uit de rebound na een schot van Erik Pieters tegen de paal.

De zege op VVV betekende niet alleen drie punten, ook hield PSV voor het eerst sinds 10 december 2011 'de nul' in een officiële wedstrijd. In de tussenliggende periode incasseerde de defensie in negentien duels een tegengoal.

Oud-PSV'er Gomes steelt de show

De toeschouwers in het Philips Stadion hadden na bijna een uur spelen even totaal geen oog meer voor de wedstrijd. Alle aandacht ging uit naar de Braziliaanse doelman Heurelho Gomes, als toeschouwer aanwezig in Eindhoven, die tijdens het duel een rondje maakte langs het vak met de fanatieke fans van PSV.

Gomes, die bij PSV tussen 2004 en 2008 uitgroeide tot publiekslieveling, werd massaal toegezongen door de 35.000 toeschouwers in het stadion en belaagd door supporters. Veel PSV-fans zien de huidige keeper van Tottenham Hotspur, waar hij op een zijspoor is beland, graag terugkeren in Eindhoven. Technisch manager Marcel Brands heeft echter herhaaldelijk aangegeven dat daar geen sprake van is.