Twente worstelt zich langs Roda

Aangepast

FC Twente heeft in de titelstrijd een moeizame, maar verdiende zege op Roda JC geboekt: 2-0.

Wout Brama en Willem Janssen kregen geel en missen het komende duel met AZ.

In een rommelige eerste helft hadden de spelers meer oog voor tegenstanders dan voor medespelers. Goed spel was zeldzaam en het publiek zag dan ook slechts één kans; Pawel Kieszek keerde de inzet van Glynor Plet.

De Roda-doelman stond kort na rust twee keer op de juiste plaats bij een kopbal van Janssen en Leroy Fer, maar de kopstoot van Douglas was Kieszek te machtig. Twente drukte niet door en wilde de wedstrijd uitspelen. De gasten probeerden de 1-1 te zoeken, maar na een fout van Jagos Vukovic kwam de bal bij invaller Wesley Verhoek: 2-0.

McClaren: "Talent genoeg"

Echt verrast was Steve McClaren niet met de winst van Twente. "Natuurlijk hebben we een moeilijke fase achter de rug. Maar we hebben talent genoeg om uit de neerwaartse spiraal te komen. Dat is vanavond gebleken."

De coach was tevreden over het herstel van zijn elftal, dat recentelijk veel punten verloor. "De focus was terug. We hebben perfect verdedigd. Vervolgens hebben we geprobeerd druk te zetten en dat is Roda te veel geworden. Daardoor vielen de doelpunten in de loop van de tweede helft. Ik denk dat ze verdiend waren."

STER Reclame