The Mauro-soap continues...

Aangepast op

Het stond maar in één krant en nog niet eens op de voorpagina, maar het woord Mauro hoeft maar te vallen of het is groots nieuws. Minister Leers zou in Angola gezegd hebben dat Mauro heeft gelogen over zijn naam en geboortedatum en dat "wie de boel belazert niet kan blijven", schrijft Trouw. 'Leers is van plan Mauro terug te sturen', luidt de kop. Genoeg om de oppositie in beweging te krijgen, die wil nu opheldering.

De woordvoerder van Leers benadrukt dat Leers alleen maar algemene opmerkingen heeft gemaakt over het asielbeleid en dat daar geen conclusies uit kunnen worden getrokken voor de kwestie-Mauro. "Het was al bekend dat hij heeft gejokt en dat is hem voor zijn studievisum niet aangerekend", zegt de woordvoerder. Mauro mag zijn opleiding dus gewoon in Nederland afmaken.

De PvdA vindt dat Leers persoonlijk snel een eind moet maken aan de onduidelijkheid over wat hij nu precies heeft gezegd. GroenLinks beschuldigt Leers ervan dat hij de PVV probeert te paaien over de rug van Mauro. Kamerlid Dibi van die partij zei gisteren in Nieuwsuur dat zijn partij een motie van wantrouwen tegen Leers overweegt. Regeringspartij CDA benadrukt dat wel of niet jokken in de zaak-Mauro geen rol mag spelen.