Girls Around Me: bangalijst 2.0?

Aangepast op

Een bangalijst? Wat een primitieve bedoeling. Dat moet de maker van de nieuwe app Girls Around Me gedacht hebben. Die pen en papier kunnen in de prullenbak, want met deze app kun je direct op de smartphone zien welke potentiële bedpartners zich in je buurt bevinden.

Hoe het werkt? Girls Around Me combineert gegevens van open profielen op Facebook en Foursquare. Via de eerste kom je erachter wie iemand is en via de tweede waar deze persoon zich bevindt. Dus de doelgroep, mannen die iets met hun libido willen doen, ziet in één oogopslag welke meisjes dichtbij zijn, hoe ze heten en eigenlijk alles wat ze ooit deelden op Facebook.

Geblokkeerd

Je kan er je vraagtekens bij zetten en moreel verontwaardigd je wenkbrauwen fronsen, maar de app doet niets anders dan beschikbare openbare informatie combineren. Maar dat betekent niet dat Facebook en Foursquare voor één gat te vangen zijn. Foursquare heeft namelijk met succes de app weten te blokkeren:

"We hebben een beleid tegen het samenvoegen van onze locaties met andere informatie met behulp van onze API. Precies om dit soort scenario's te voorkomen, waarbij iemands locatie met ongepaste info wordt gecombineerd."

Geen bangalijst 2.0 dus, maar wel weer een nieuwe waarschuwing: pas op met wat je online deelt.

Door: Emil