Het alarmnummer 112 is vanochtend opnieuw enige tijd niet bereikbaar geweest. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) konden bellers in verschillende regio's in het land geen contact krijgen.

De storing deed zich rond 07.15 uur voor en was na een uur opgelost. Een KLPD-woordvoerder zegt dat de problemen leken op die van dinsdagnacht, toen 112 een uur lang slecht bereikbaar was. Door een fout bij onderhoudswerkzaamheden van KPN waren er problemen met het doorverbinden vanuit de landelijke 112-centrale.

'Op zichzelf staand incident'

Volgens KPN is de storing van vandaag een op zichzelf staand incident, dat niet samenhangt met de eerdere problemen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat de gevolgen van de problemen hetzelfde zijn, maar dat de oorzaak mogelijk ergens anders zit. Het bedrijf zoekt nog uit waardoor de storing is ontstaan.

Het KLPD zegt dat na het ontdekken van de storing vanochtend een back-up netwerk is ingeschakeld, zodat de korpsen na een korte tijd toch bereikt konden worden. Gedurende de storing was het nummer 0900-8844 beschikbaar voor noodgevallen.

Onwenselijke situatie

Het ministerie van Veiligheid en Justitie bekijkt hoe groot de omvang van het probleem is geweest en hoeveel mensen er last van hadden. Het ministerie spreekt van een onwenselijke situatie en overlegt met KPN hoe dit soort storingen in de toekomst kan worden voorkomen.

STER reclame