Zwitsers mogen kinderen niet horen

Aangepast op

Zwitserse rechercheurs mogen voorlopig niet praten met de kinderen die gewond raakten bij het busongeluk in Sierre in Zwitserland. De ouders vinden dat hun kinderen daar nog niet aan toe zijn. Dat melden Belgische media.

Gisteren kwamen de rechercheurs uit Zwitserland in Belgiƫ aan om met de overlevenden te praten. De Zwitsers proberen te achterhalen wat er precies is gebeurd in de tunnel en daarvoor wilden ze de kinderen ondervragen.

Frontaal

Volgens de Zwitserse justitie blijkt uit beelden van beveiligingscamera's dat de bus eerst tegen de rechterkant van de tunnelmuur is gereden. Daarna zwenkte hij even uit naar links, maar draaide hij opnieuw naar rechts om vervolgens frontaal tegen een veiligheidsnis te rijden.

Wat er op dat moment in de bus gebeurde, is niet duidelijk. Direct na het ongeluk werd volop gespeculeerd over de oorzaak van het ongeluk. Zo waren er berichten dat iemand net een dvd had opgezet, maar dat zou niets met de crash te maken hebben gehad.

Mentaal

De kinderen kunnen alleen worden gehoord als de ouders toestemming geven en als het kind daar mentaal klaar voor is. De ouders denken dat dat nog niet het geval is.

Dertien kinderen liggen nog in een ziekenhuis in Leuven, elf zijn al thuis.