HEMA maakt weer winst

Aangepast op

De HEMA heeft vorig jaar weer winst gemaakt. Het verlies van 18,3 miljoen euro in 2010 is omgebogen in een positief resultaat van 11,4 miljoen. De betere cijfers zijn vooral te danken aan een flinke daling van de financieringslasten.

Ook de omzet steeg met ruim 3 procent naar 1,15 miljard euro. "We hebben het ondanks een moeilijk economisch jaar goed gedaan", zegt bestuursvoorzitter Ronald van Zetten.

Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam

De HEMA had vorig jaar opnieuw te maken met moeilijke marktomstandigheden. Er werden minder gebruiksartikelen verkocht, het consumentenvertrouwen daalde, de concurrentie nam toe en de grondstofprijzen stegen sterk. De winstmarges liepen terug door hogere grondstofprijzen, zoals katoen, olie en koffie.

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam opende in november 1926 zijn eerste winkel in de Amsterdamse Kalverstraat en bestond in 2011 dus 85 jaar. Inmiddels heeft het bedrijf 601 vestigingen, waarvan 492 in Nederland, 87 in Belgiƫ, 10 in Duitsland, 4 in Luxemburg en 8 in Frankrijk. onder meer op de treinstations Gare du Nord en Gare Saint Lazare.