NOS NieuwsAangepast

Misser Obama met microfoon

Tijdens zijn bezoek aan Zuid-Korea heeft president Obama een misser gemaakt met een openstaande microfoon. In een gesprek met de scheidend Russische president Medvedev zei hij dat hij tot na de verkiezingen niet flexibel is en dat aankomend president Poetin hem de ruimte moet geven.

Obama en Medvedev hadden beiden niet door dat de microfoons al waren aangezet voor een persconferentie die ze na de ontmoeting zouden geven. De binnenkomende journalisten konden daardoor het volgende gesprek horen:

Obama: "Al deze zaken, en het raketschild in het bijzonder, kunnen worden opgelost. Maar het is belangrijk voor hem (Poetin) om me ruimte te geven."

Medvedev: "Ik begrijp je boodschap over ruimte. Ruimte voor jou?"

Obama: "Dit is mijn laatste verkiezing. Na mijn verkiezing heb ik meer flexibiliteit."

Medvedev: "Ik zal de informatie doorgeven aan Vladimir."

Geen doorbraak

Volgens het Witte Huis wilde Obama aan Medvedev duidelijk maken dat er vanwege de verkiezingen in zowel Rusland als de VS dit jaar geen doorbraak te verwachten is op het gebied van het raketschild. Het raketschild vormt al jaren een punt van discussie tussen Rusland en de VS.

Overigens is het niet de eerste keer dat een gesprek van Obama per ongeluk publiek werd door een openstaande microfoon. In november was te horen dat de Franse president Sarkozy tegen Obama zei dat hij de Israëlische premier Netanyahu niet kan uitstaan. Obama zei daarop: "Jij mag dan van hem kotsen, maar ik, ik heb elke dag met hem te maken".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl