Lichaam koning komt aan in Tonga

Aangepast

De kist met het stoffelijk overschot van koning George Tupou V is aangekomen in Tonga. De Chinese regering heeft een vliegtuig ter beschikking gesteld om het lichaam te vervoeren vanuit Hongkong, waar de 63-jarige koning acht dagen geleden onverwacht overleed.

De nieuwe koning van het eilandkoninkrijk Tonga, Tupou VI, begeleidde de kist vanuit Hongkong. Hij is de jongere broer van koning George, die vrijgezel was.

Begrafenis

De kist werd vanaf het vliegveld van de hoofdstad Nuku'alofa met een busje overgebracht naar het koninklijk paleis. Hoogwaardigheidsbekleders en leden van de koninklijke familie waren getuige van de processie.

Duizenden mensen, onder wie veel schoolkinderen, stonden langs de kant van de weg om hun respect te betuigen aan de overleden koning.

Doosoorzaak onbekend

Morgen wordt de koning begraven. De kist wordt dan van het paleis door zo'n 150 dragers overgebracht naar de koninklijke begraafplaats Mala'ekula, niet ver van het paleis. Op zaterdag 31 maart wordt de officiƫle rouwperiode afgesloten met een speciale ceremonie.

Het is nog steeds niet bekend waaraan de koning is overleden.

STER Reclame