SP-Kamerlid Gesthuizen weer vrij

Aangepast

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is weer vrij. Ze was vanmiddag opgepakt bij een protestactie van postbodes in Den Haag. Volgens de politie hield ze zich niet aan de vooraf bepaalde regels rondom het protest.

Gesthuizen kreeg op het politiebureau een schikkingsvoorstel. Ze weigerde de boete van 210 euro te betalen. Uiteindelijk is ze met een dagvaarding heengezonden. Ze heeft ongeveer 5 uur vastgezeten.

Doodskist

Op het Plein in Den Haag protesteerde een groep postbodes tegen postbedrijf PostNL. Daarbij hadden ze een doodskist meegenomen met bloemen erop.

De politie zegt dat was afgesproken dat de actie tot het Plein beperkt zou blijven. Daarbij speelde volgens de politie ook mee dat het niet gepast leek op de dag van de herdenking van het busongeluk in Lommel een doodskist door Den Haag te sjouwen.

Gesthuizen en één postbode werden opgepakt toen ze aanstalten maakten om de demonstratie buiten het Plein voort te zetten. SP-leider Roemer vond dat Gesthuizen veel te lang vastzat om niets. Roemer heeft daarover gepraat met de politie. Of dat heeft geleid tot haar vrijlating is niet bekend.

STER Reclame