Slordig Twente klopt Graafschap

Aangepast

De Graafschap heeft tegen FC Twente niet kunnen stunten. De titelpretendent won nipt bij de hekkensluiter: 1-2.

De thuisploeg kende een droomstart; Soufian el Hassnaoui krulde de bal na één minuut in de bovenhoek. Het duurde even voordat Twente die tik had verwerkt, maar daarna was het dominant. Yves de Winter hield Nacer Chadli en Ola John van een goal af, maar paste toen Roberto Rosales ineens voor hem stond:1-1.

Vlak na rust maakte Leroy Fer 1-2 na onhandig balverlies van Vito Wormgoor. Nadat Rogier Meijer met een tweede gele kaart van het veld was gestuurd, leek de missie kansloos voor de thuisploeg. De Winter hield zijn ploeg overeind, waarna het slordige Twentse spel bijna werd afgestraft. El Hassnaoui en Michael de Leeuw waren dicht bij de 2-2, maar Sander Boschker stond telkens in de weg.

Scheidsrechter Tom van Sichem stuurde Graafschap-trainer Richard Roelofsen in de slotfase nog naar de tribune, omdat deze commentaar had op de leiding.

Luuk de Jong stond toen ook niet meer op het veld. De Twentse topscorer viel uit met een ogenschijnlijk nare enkelblessure. De kwetsuur wordt donderdag nader onderzocht.

STER Reclame