De Franse politie spreekt tegen dat de verdachte van de zeven moorden in Toulouse is opgepakt. Franse media meldden dat de 24-jarige Mohammed Merah was gearresteerd. De media zeiden dat de man was overmeesterd in het pand waarin hij zich sinds vannacht had verschanst.

Het gebouw is de hele dag al omsingeld door de politie en speciale militaire eenheden. In de ochtend en de middag waren er onderhandelingen met Merah. Wat hij eventueel wil in ruil voor zijn arrestatie is niet bekend.

Pistool

Merah gooide in de loop van de ochtend een pistool naar buiten met de vraag of hij een communicatieapparaat kon krijgen, meldde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Guéant. Of dat ook tot gesprekken heeft geleid is niet duidelijk.

De politie heeft ook de moeder van Merah gevraagd om te onderhandelen, maar zij zei dat ze geen invloed heeft op haar zoon.

Al-Qaida

Merah wordt verdacht van het doodschieten van drie joodse kinderen en een rabbijn op een joodse school eerder deze week. Ook wordt hij beschuldigd van de moord op drie Franse militairen.

Merah, een Fransman van Algerijnse afkomst, heeft tegen de politie gezegd dat hij bij terreurorganisatie al-Qaida hoort. Hij zou uit wraak hebben gehandeld voor de dood van Palestijnse kinderen. Ook is hij tegen de Franse deelname aan de militaire operaties in Afghanistan.

STER reclame