De verdachte van de schietpartij in Toulouse wil zich in de loop van de dag overgeven. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Guéant gezegd. De man wordt sinds vannacht in een woning in de Zuid-Franse stad omsingeld.

Volgens Guéant heeft de verdachte een pistool naar buiten gegooid en heeft hij gevraagd om een 'communicatiemiddel'. Hij doelde daarmee waarschijnlijk op een mobiele telefoon. Volgens de minister heeft de verdachte nog wel een kalasjnikov, een uzi en andere wapens tot zijn beschikking.

De verdachte zou de 24-jarige Mohammed Merah uit Toulouse zijn. Hij zou van Algerijnse afkomst zijn.

Motor

Merah is vermoedelijk de dader van de aanslag die maandag het leven kostte aan een onderwijzer en drie kinderen. De dader, die ontkwam op een scooter, was sindsdien spoorloos. Hij wordt ook verdacht van twee dodelijke aanslagen vorige week op militairen in dezelfde regio.

De politie kwam hem op het spoor doordat hij een motor had gekocht op internet. De motor bleek van de militair die door de verdachte werd doodgeschoten.

Merah heeft tegen de politie gezegd dat hij banden heeft met de terreurorganisatie al-Qaida. Hij zou hebben gezegd dat hij wraak wilde nemen op de dood van Palestijnse kinderen in het Midden-Oosten. Ook zou hij tegen deelname zijn van Franse militairen aan de oorlog in Afghanistan.

De verdachte werd al langer in de gaten zijn gehouden vanwege een verblijf in Afghanistan en Pakistan.

STER reclame