Arrestaties na ontvoering meisje

Aangepast op

De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een zedendelict vorige week woensdag in Den Haag. Een meisje van 6 werd toen in een auto meegenomen vanaf de Dierenselaan en tien minuten later weer uit de auto gezet. De politie vermoedt dat ze misbruikt is.

De verdachten zijn een 27-jarige en een 52-jarige man uit Den Haag. Rechercheurs hielden de oudste man op de 1e Van der Kunststraat aan. Zijn auto komt overeen met de auto waarin het meisje werd meegenomen, vermoedelijk een witte Volkswagen Polo. Bij een huiszoeking later in een woning in de wijk Oostbroek werd de tweede verdachte aangehouden.

Beide mannen zitten vast en mogen geen contact hebben met de buitenwereld. De auto is in beslag genomen en wordt op sporen onderzocht. Er zitten twintig rechercheurs op de zaak.

Meer meldingen

Vandaag werd ook bekend dat vorige week mogelijk nog meer meisjes benaderd zijn. Er zijn bij de politie Haaglanden nog vier meldingen binnengekomen. Ook die meisjes werden in de omgeving van de Dierenselaan aangesproken door een man in een auto. Ze zijn niet ingestapt.