NOS NieuwsAangepast

De pier van Scheveningen kopen?

'Een dagje uit op de pier', je zult het vandaag de dag niet vaak meer horen. De pier als ideaal uitje is niet meer van deze tijd. En nu is de beroemde pier van Scheveningen ook nog eens te koop gezet door horecafamilie Van der Valk.

De pier van Scheveningen werd op 19 mei 1961 geopend door Prins Bernhard en is in 1991 gekocht voor 1 gulden door Van der Valk. Sindsdien heeft Van der Valk het proberen op te knappen en weer iets van de vergane glorie te restaureren. Maar zonder resultaat, zo moet de conclusie zijn geweest.

Verleden

De pier kost gewoon te veel en brengt te weinig op. Het heeft het bouwsel dan ook niet meegezeten door de jaren heen. De Scheveningse pier is al twee keer afgebrand, voor het laatst in september 2011. Ook is de voorloper van de huidige pier al een keer door Duitsers gesloopt in 1943. De Duitsers waren namelijk bang dat de pier gebruikt kon worden als landingsbaan voor een Engelse invasie.

Om de pier aantrekkelijker te maken opende Van der Valk ondermeer een casino en kwamen er meerdere restaurants op. Ook is het al enkele jaren mogelijk om te bungeejumpen vanaf de pier. Voor deze ondernemingen zijn er voor zover bekend geen gevolgen.

Marktconform

Hoewel van der Valk de pier ooit voor een symbolische gulden kocht, zoekt de familie nu wel een marktconforme prijs.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl