PSV overtuigend langs Heerenveen

Aangepast

Een overtuigend PSV heeft zijn eerste competitiewedstrijd onder Phillip Cocu thuis met 5-1 gewonnen van sc Heerenveen.

PSV begon sterk en Ola Toivonen maakte na vijf minuten met een mooi geplaatst schot de vroege 1-0. De Zweed had daarna op een fraaie pass van Jeremain Lens 2-0 moeten maken, maar werkte de bal naast.

Pas na een half uurtje kwam Heerenveen in het stuk voor. Filip Djuricic trof de paal. Hij maakte daarna hands en had zijn tweede gele kaart kunnen krijgen, maar arbiter Ruud Bossen liet het onbestraft.

Bevrijd PSV na rust

Kort na rust viel de 1-1: Erik Pieters werkte de bal uit de kluts in eigen doel. PSV liet niet af en Dries Mertens krulde de bal fraai in de kruising: 2-1. Daar had Heerenveen niet van terug.

De geplaagde Eindhovenaren wilden meer en bevrijdden zichzelf dan ook met mooie goals van Orlando Engelaar (stift), Mertens (lob over doelman Brian Vandenbussche) en een intikker van Memphis Depay.

Cocu: "Goed vervolg"

Van een hosannastemming bij PSV wilde trainer Cocu niets weten na de overtuigende zege op Heerenveen. "Het belangrijkste was dat we een goed vervolg zouden geven aan de wedstrijd tegen Valencia. Dat hebben we wel gedaan", aldus Cocu.

De oud-international was vooral tevreden over de manier waarop zijn elftal de wedstrijd uitspeelde. "Na de 1-1 zijn we op onze eigen manier blijven voetballen, zonder gekke dingen te doen. Tot de laatste minuut bleven we geconcentreerd onze taken uitvoeren. Dat is het belangrijkste winstpunt van vandaag."

STER Reclame