Feyenoord klopt onmachtig Twente

Een geïnspireerd spelend Feyenoord heeft in Enschede FC Twente op een nederlaag getrakteerd: 0-2.

De Rotterdammers kwamen door de zege in punten naast de Tukkers, die nog wel een uitwedstrijd tegen De Graafschap tegoed hebben.

In de tegenvallende eerste helft opende de thuisploeg, die het in de verdediging moest stellen zonder de geschorsten Douglas en Roberto Rosales en de geblesseerde Peter Wisgerhof, iets sterker.

De schaarse kansen waren evenwel voor de bezoekers. Jerson Cabral speelde in een overtalsituatie iets de hard af op John Guidetti en Sander Boschker, die de geblesseerde Nikolai Michailov verving, pareerde een fraaie pegel van Jordy Clasie.

Na rust kwam het duel los. Nils Röseler kopte, onder druk gezet door Guidetti, een voorzet van Cabral in eigen doel. Twente moest, maar miste slagkracht. De druk nam wel toe, maar Willem Janssen, Nacer Chadli en Nicky Kuiper stuitten stuk voor stuk op doelman Erwin Mulder. Kort voor tijd besliste de even daarvoor ingevallen Sekou Cissé de strijd met een individuele actie.

"Wel laten zien"

Feyenoord-trainer Ronald Koeman wist wel wat het verschil had gemaakt met de opponent, die zich afgelopen week min of meer spaarde in de Europa League. "Allemaal leuk en aardig dat FC Twente alles op de competitie zet, maar dan moet je het wel laten zien. Wij zijn de strijd aangegaan. Op basis daarvan hebben we gewonnen."

En volkomen terecht, voegde de coach eraan toe. "Wij hebben meerdere goede kansen gehad, Twente hooguit één. We winnen opnieuw van een topclub, zelfs in een uitwedstrijd. Dat bewijst opnieuw dat Feyenoord op de goede weg is."