Ajax na rust voorbij ADO Den Haag

Een aanvankelijk tam Ajax heeft uit met 2-0 gewonnen van ADO Den Haag, dat ruim een uur met tien man speelde.

Ajax straalde voor rust weinig uit. Ook na een rode kaart voor Ali Boussaboun, na een tackle op de enkel van Vurnon Anita, creëerde het geen enkele kans.

Bij schoten van Lex Immers en Tjaronn Chery kwam Ajax nog goed weg. De Amsterdammers begonnen met Jody Lukoki aan de tweede helft en dat bleek een gouden greep. Na een mooie pass van Theo Janssen scoorde hij knap.

ADO werd met Chery en Charlton Vicento wel gevaarlijk, maar zag Jan Vertonghen na een verre run de 2-0 maken. Daarmee was de angel uit het duel en Ajax, waar Lukoki sterk bleef spelen, kon nog kalmpjes een paar kansen missen.

Janssen mist PSV

Dompertje voor Ajax vormde de gele kaart voor Janssen. De middenvelder is daardoor geschorst voor het volgende duel: komende zondag in eigen huis tegen PSV. Janssen kreeg de prent voor een overtreding op de helft van de tegenstander, die op dat moment al met tien man voetbalde. Bovendien leidde Ajax met 2-0.

"Dat was geen slimme actie", vond trainer Frank de Boer. "Ik had Theo net op zijn donder gegeven omdat hij niet voldoende druk op zijn tegenstander zette. Maar hij had zijn been natuurlijk moeten terugtrekken. Jammer, want ik vond hem vandaag net als vorige week goed spelen. We zullen hem missen tegen PSV."