Kroonprins en Rutte naar herdenking

Aangepast op

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Rutte zijn komende week in België bij de herdenkingen van het busongeluk in Zwitserland. Woensdag gaan ze naar Lommel en een dag later naar Leuven, zegt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Woensdag is er een grote herdenkingsplechtigheid in Lommel, waar de meeste slachtoffers van het ongeluk op school zaten. Bij die dienst zal ook de Belgische koninklijke familie zijn.

Begrafenis

De inhoud van de plechtigheid in de Lommelse Soeverein Arena is nog niet bekend. Er is plaats voor een kleine 6000 mensen. De dienst wordt vanaf 10.25 uur rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

Donderdag in Leuven worden de negen slachtoffers begraven die uit het naburige Heverlee kwamen. Het gaat om zeven leerlingen en twee begeleiders van de Sint-Lambertusschool.

Paus

De paus stond vandaag stil bij het ongeluk tijdens een gebed op het Sint-Pietersplein. "Ik vertrouw de Heer het leed toe van de Belgische ouders die door het tragische ongeval in Zwitserland hun kind verloren hebben. Ik sta hen bij en bid voor hen", zei hij tijdens zijn angelusgebed.