Kony 2012 'slecht voor toerisme'

Aangepast op

Kony 2012 heeft al een hoop kritiek over zich heen gekregen als het gaat om de inhoud en boodschap van de film die in enkele dagen tijd 'viral' ging. Nu heeft ook Uganda's minister van toerisme zijn zorgen uitgesproken: de film is schadelijk voor het toerisme van Uganda.

"Er is geen gevaar meer in ons land", zegt minister Ephraim Kamuntu. "De toeristen moeten niet wegblijven om Kony, hij is niet meer in ons land." De film die de terreur van rebellenleider Joseph Kony laat zien, heeft volgens Kamuntu "het potentieel om de hele toeristische sector te vernietigen".

Uit verband

En dit wil Kamuntu hoe dan ook voorkomen: "Toeristen moeten de film niet verkeerd interpreteren en hun vakantieplannen annuleren. De film is uit verband gerukt."

Of Kony 2012 er inderdaad voor zorgt dat toeristen uit het land blijven, is nog maar de vraag. Inmiddels is de film meer dan 70 miljoen keer bekeken. De toerismebranche is erg belangrijk voor Uganda: het staat op de tweede plek als het gaat om inkomen van buitenaf. In 2010 werd er nog meer dan 660 miljoen dollar mee verdiend.

Door: Dorien