Petitie tegen vrijlating Volkert v.d. G.

Aangepast op

Er komt een petitie om de vervroegde vrijlating van de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., tegen te houden. De chauffeur van Fortuyn, Hans Smolders, heeft het initiatief voor de petitie genomen.

Volkert van der G. heeft volgens hem geen spijt van zijn daad en kan ook niet uitsluiten dat hij weer een moord zal plegen. Dat hij vervroegd kan vrijkomen, is voor Smolders onverteerbaar. Van der G werd veroordeeld tot 18 jaar cel, maar kan eerder vrijkomen als hij tweederde van zijn straf heeft uitgezeten.

Achtervolging

Op 6 mei 2002 werd politicus Pim Fortuyn door Van der G. neergeschoten na een interview bij 3FM op het Mediapark in Hilversum. Smolders was toen Fortuyns chauffeur en rende Van der G. achterna door Hilversum. Daardoor kon de politie de schutter vlak na de schietpartij arresteren.

Volkert van der G. kwam weer in het nieuws doordat hij meewerkte aan het AVRO-programma 'Edwin zoekt Fortuyn'. Daarin gaat de neef van de vermoorde politicus op zoek naar de drijfveren van Pim Fortuyn. Gisteren werd een aflevering uitgezonden waarin Edwin Fortuyn belt met de moordenaar van zijn oom, Volkert van der G.