NOS NieuwsAangepast

Nederland duurste hotelland

Nederland heeft gemiddeld de duurste hotels van alle eurolanden. Dat blijkt uit de hotelprijsindex van boekingssite Hotels.com. Uit de index blijkt ook dat de prijzen het afgelopen jaar wereldwijd met zo'n 4 procent zijn gestegen.

In Nederland kost een hotelkamer gemiddeld 108 euro. Amsterdam zit daar met een kamerprijs van gemiddeld 124 euro per nacht flink boven. In de hoofdstad stegen de hotelprijzen het afgelopen jaar met ongeveer 7 procent.

De hotelprijzen in Den Haag en Utrecht daalden het afgelopen jaar juist. In Den Haag met 2 procent naar 103 euro en in Utrecht met 9 procent naar 96 euro.

Arabische Lente

Wereldwijd staan de Nederlandse hotels op de 27ste plaats. De duurste zijn te vinden in Oman, waar de hotelprijzen het afgelopen jaar explodeerden. Gemiddeld stegen ze met 24 procent naar 247 euro. New York is de op een na duurste stad. Een hotelkamer kost daar gemiddeld 177 euro. Het goedkoopst kan overnacht worden in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh voor gemiddeld 44 euro per nacht.

De hotelprijzen in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn het afgelopen jaar gedaald. In Azië werd de daling van zo'n 2 procent vooral veroorzaakt door de overstromingen in Thailand en de aardbeving en kernramp in Japan.

De Arabische Lente zorgde er in het Midden-Oosten en Noord-Afrika voor dat de toeristen wegbleven. Als gevolg daarvan kelderden de hotelprijzen in de Egyptische badplaats Sjarm-el-Sjeik met wel 30 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl