NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Doden in Gazastrook bij raketaanval

In de Gazastrook zijn drie doden gevallen bij nieuwe luchtaanvallen van Israël. Onder hen is een 16-jarige schooljongen.

De Israëlische aanvallen volgden vanochtend op beschietingen vanuit de Gazastrook. Volgens de Israëlische politie waren er zestien raketten neergekomen in de buurt van scholen. In de scholen waren nog geen kinderen aanwezig.

De Israëlische reactie was gericht op wapendepots, zei een Israëlische legerwoordvoerder. De wapens lagen volgens Israël opgeslagen in woningen.

Vergelding

Sinds vrijdag is het onrustig in het gebied nadat Israël vrijdag een Palestijnse militant had gedood. Bij beschietingen over en weer zijn sindsdien 21 Palestijnen gedood en twee Israëliërs gewond geraakt.

Het geweld van de laatste dagen is het hevigste in maanden. Israël en Hamas, dat de Gazastrook controleert, nemen sinds de oorlog van drie jaar geleden een wapenstilstand in acht, maar kleinere Palestijnse facties, zoals de Islamitische Jihad, vuren af en toe toch raketten af op Israël. Israël reageert vrijwel altijd direct met luchtaanvallen.

STER reclame