De Taliban hebben wraak gezworen voor het bloedbad van gisteren dat aan zestien mensen het leven kostte, onder wie negen kinderen. Een Amerikaanse militair schoot ze dood in hun slaap en stak de lichamen daarna in brand.

De Taliban schrijven in een verklaring op hun website dat "Amerikaanse wilden" een onmenselijke misdaad hebben gepleegd. "Kinderen, vrouwen en ouderen zijn door de Amerikaanse barbaren tot martelaren gemaakt. Ze hebben hen onbarmhartig hun waardevolle levens ontnomen en hebben hun handen gedrenkt in het bloed van de onschuldigen.''

"De Amerikaanse terroristen zijn met het excuus gekomen dat deze immorele verdachte geestelijk ziek is. Als dat zo is, is dat weer bewijs voor een morele overtreding van het Amerikaanse leger, omdat ze gekken bewapenen.''

Verschillende richtingen

Niet iedereen in Afghanistan is ervan overtuigd dat het bloedbad van gisteren door één man is veroorzaakt. Een Afghaans parlementslid zegt dat hij van een aantal mensen heeft gehoord dat de schoten uit verschillende richtingen kwamen.

Een provinciebestuurder in Kandahar zegt dat de Amerikaanse militair nooit in zijn eentje zoveel kogels afgevuurd kan hebben en ook nog de lijken kan hebben verbrand. Over een lengte van 2 kilometer lag de grond tussen de huizen bezaaid met kogels.

Het Afghaanse ministerie van Defensie en de Amerikanen houden het op één schutter.

STER reclame