PSV krijgt in Breda nieuwe tik

Het zwalkende PSV heeft in Breda een nieuwe tik gekregen.

In een boeiende wedstrijd won NAC met 3-1 van de Eindhovenaren, die vorige week met 2-6 geklopt werden door FC Twente en er midweeks in de Europa League nauwelijks aan te pas kwamen bij Valencia (4-2).

Na vijf minuten scoorde Georginio Wijnaldum voor PSV na slap verdedigen van NAC. De 1-1 was van Santi Kolk op een assist van Youssef El-Akchaoui, de 2-1 van Anthony Lurling na een mooie slalom. Er was koud een kwartier gespeeld.

Rode kaarten

Er gebeurde daarna nog veel. Zo voorkwam Eric Botteghin op de lijn een Eindhovense treffer en vergrootte PSV-verdediger Stanislav Manolev de zorgen voor coach Fred Rutten, die doelman Andreas Isaksson, linkerverdediger Jetro Willems en middenvelder Atiba Hutchinson buiten de basis had gelaten, door kort voor rust zijn tweede gele kaart te incassren.

Uit de eerste goede NAC-aanval na de pauze kopte Kolk ongehinderd de 3-1 binnen. Na een rode kaart voor Robbert Schilder, die Dries Mertens met een harde tackle attaqueerde, was het weer tien tegen tien.

PSV had nog een half uur om de schade te repareren, maar slaagde er niet in NAC vast te zetten. Bij counters kreeg de thuisploeg zelfs de betere mogelijkheden.