Door redacteur Tim de Wit in Berlijn

Q-PM blijkt een moeilijk op te sporen bedrijf. Vanochtend werd bekend dat het Zwitserse bedrijf NedCar in Born zou willen overnemen, maar Mitshubishi, eigenaar van NedCar, kent het bedrijf niet.

Volgens het Zwitserse handelsregister staat het bedrijf geregistreerd in de stad Zug, in het gelijknamige kanton, in de buurt van Zürich.

Op de economische afdeling van het kanton Zug hebben ze nog nooit van Q-PM gehoord, zegt woordvoerder Marcel Grepper. "Q-PM? Nee, zegt me niks. Al zegt dat niet alles, er zijn veel bedrijven hier geregistreerd die ik niet van naam ken."

Advocatenkantoor

Via het handelsregister valt ook op te maken dat accountantskantoor Trevisca Q-PM heeft gecontroleerd. Bij Trevisca, gevestigd in het Zwitserse Baar, zeggen ze dat de gegevens in het handelsregister verouderd zijn en dat ze op dit moment geen betrekking meer hebben met Q-PM.

Het adres waar Q-PM geregistreerd blijkt te zijn, is van het advocatenkantoor 'Swiss Lawyers Infrastructure'. Vermoedelijk behartigen zij de belangen van Q-PM en gebruiken de eigenaren van het bedrijf het advocatenkantoor puur als postadres.

Aandeelhouders

Verder zijn er drie aandeelhouders van Q-PM. Directeur is Geoffrey Hunziker, iemand met een Nieuw-Zeelands paspoort maar woonachtig in Zwitserland. De tweede is Hedwig Hunziker-Blattmann, vermoedelijk zijn vrouw.

De Duitser Stefan Werner staat als adjunct-directeur geregistreerd. Ook hij woont in Zwitserland. Op het LinkedIn-profiel van Werner staat echter niet vermeld dat hij voor Q-PM werkt; maar dat hij directeur is van een consultancy bedrijf. Wellicht is zijn profiel al een tijd niet bijgewerkt.

In het Financieel Dagblad beweerde directeur Hunziker vanochtend dat er vijftig mensen bij Q-PM werken. Vooralsnog is niet na te gaan waar deze mensen dan precies werken.

STER reclame