Jeffrey Wammes is door de rechtbank in Zutphen in het kort geding tegen de KNGU in het gelijk gesteld.

De bond, die niet hem, maar Epke Zonderland voordroeg voor deelname aan de Olympische Spelen, moet de selectieprocedure nu overdoen.

Zonderland werd in januari voorgedragen door de KNGU. Wammes trok dat besluit in twijfel. Hij stelde als enige aan alle kwalificatie-eisen te hebben voldaan en vond dat de bond zich bij de aanwijzing niet aan de regels had gehouden.

Zonderland

De rechtbank stelde vast dat Zonderland op het Testevent in januari inderdaad geen vormbehoud getoond heeft en Wammes wel. Zonderland zal de komende maanden alsnog aan die eis moeten voldoen.

Zonderland heeft op de EK of op één van de wereldbekerwedstrijden die voor de komende maanden nog op het programma staan, alsnog de gelegenheid het geëiste vormbehoud te tonen. Dat lijkt voor de Friese rekspecialist op voorhand geen al te lastige opgave.

Als Zonderland daar niet in slaagt, dan zal de bond Wammes alsnog voor deelname aan de Spelen moeten voordragen.

De turnbond was van mening op basis van haar eigen regels binnen vier weken na het Testevent een voordracht te kunnen doen. De betreffende regel is echter in strijd met de regels van de sportkoepel NOC*NSF.

STER reclame