Twente haalt keihard uit bij PSV

Aangepast

FC Twente heeft keihard uitgehaald in de topper bij PSV. De Tukkers, die bij rust al met 4-0 leidden, wonnen met 6-2.

De ploeg van coach Steve McClaren staat nu net als PSV op één punt van koploper AZ, maar heeft wel een duel minder gespeeld dan beide concurrenten.

FC Twente speelde voor rust weliswaar sterk, maar het spel van PSV was niet om aan te zien. Vooral verdedigend stapelde de thuisploeg fout op fout.

De bezoekers sprongen uiterst effectief met de kansen om, want vier van de vijf mogelijkheden leverden een treffer op. Ola John en Peter Wisgerhof (1-0 en 3-0) konden ongehinderd uithalen, Willem Janssen zorgde na een steekpass voor 2-0 en de ongedekte Luuk de Jong kopte de 4-0 binnen.

Twente houdt stand met tien man

De wedstrijd leek gespeeld, maar PSV begon fel aan de tweede helft en kreeg extra energie van de rode kaart voor Douglas, die moest vertrekken na een schopje tegen Ola Toivonen.

Diezelfde Toivonen zorgde met een rake kopbal al snel voor 4-1. PSV zette nog eens flink aan en kreeg kans op kans, maar Tom Matavz, Jan Vennegoor of Hesselink en Georginio Wijnaldum wisten het net niet te vinden.

Een kwartier voor tijd maakte Leroy Fer aan alle onzekerheid een einde door na een lange rush de 5-1 binnen te prikken. Even later kopte Toivonen van dichtbij nog de 5-2 binnen, waarna Janssen nog wat extra zout in de wonden wreef met de 6-2.

McClaren dacht dat hij droomde

Trainer Steve McClaren van FC Twente dacht halverwege de topper tegen PSV dat hij droomde. "Die eerste helft van ons was een van de beste die ik ooit heb gezien. Dit was een wedstrijd met drama en kwaliteit, het had alles in zich", aldus McClaren.

"Met en zonder bal speelden we perfect. We winnen hier met 6-2, dat hebben niet veel ploegen gedaan. En dan ook nog op deze manier, echt geweldig."

Zijn collega Fred Rutten van PSV reageerde gelaten op de enorme afstraffing. "Natuurlijk zijn we met z'n allen heel boos en overheerst de teleurstelling. Maar we hebben nog een hele reeks wedstrijden te gaan en toppers kan je verliezen, zoiets hoeft niet altijd beslissend te zijn", aldus Rutten.

De PSV-coach uitte tussen de regels door wel flinke kritiek op zijn elftal. "We hebben verloren van een goede ploeg die wij een beetje in het zadel geholpen hebben. Een beetje veel eigenlijk. Na de eerste goal tuinden wij keer op keer in hun spelletje. Als je ziet hoe wij de doelpunten tegen hebben gekregen, dat is triest. We zijn niet tot het uiterste gegaan om dat te verhinderen."

STER Reclame