Nipte zege Feyenoord op Groningen

Aangepast

Feyenoord heeft met 1-0 gewonnen van FC Groningen, dat zijn vijfde nederlaag in zes wedstrijden leed.

Feyenoord was in het povere duel niet in goeden doen. De ploeg speelde in een te laag tempo, miste creativiteit en was geregeld onnauwkeurig in de passing.

Toch had Feyenoord in de eerste helft licht de overhand en vlak voor rust schoot Jordy Clasie knap de 1-0 binnen. Na rust begon Feyenoord sterk (kansen Karim El Ahmadi en Ruben Schaken), maar al snel nam Groningen het heft in handen.

Feyenoord stond onder druk, oogde erg nerveus, maar hield desondanks stand. Leandro Bacuna was voor de bezoekers het dichtst bij de 1-1, maar hij raakte de paal.

Volwassen gespeeld

Feyenoord-trainer Ronald Koeman koesterde de drie punten. "Het was zeker geen grootse wedstrijd", bekende hij. "We hebben verzuimd om 2-0 te maken. Daardoor bleef FC Groningen erin geloven."

Koeman vond niettemin dat zijn ploeg het duel "volwassen" had uitgespeeld. "We hebben nu wel gedaan wat we twee weken geleden tegen RKC nalieten: met 1-0 winnen in een moeilijke wedstrijd."

Koeman roemde middenvelder Clasie, de maker van het doelpunt. "Als controlerende speler is hij van grote waarde. Als hij nu ook nog de momenten gaat zien dat hij kan bijsluiten en kan scoren, kunnen we nog meer plezier aan hem beleven."

Gelukzalige glimlach

Clasie maakte zijn eerste treffer in De Kuip. Daarmee ging voor het twintigjarige talent een lang gekoesterde wens in vervulling.

"Dit heb ik zo graag gewild", sprak het talent van Feyenoord met een gelukzalige lach. "Scoren in De Kuip, iedereen heeft het over dat gevoel. Nu weet ik wat het is om het stadion te laten ontploffen. Dat zal ik niet snel vergeten."

STER Reclame