Vitesse verslaat De Graafschap

Aangepast

Vitesse heeft zijn tweede overwinning van 2012 geboekt. De Arnhemmers wonnen thuis met 2-0 van De Graafschap.

Vitesse kwam in het matige duel amper in de problemen, al kregen de bezoekers wel de eerste mogelijkheden via Rydell Poepon, Jan-Paul Saeijs en Michael de Leeuw.

De thuisploeg voerde na een half uur het tempo op en kwam via een mooie schuiver van Wilfred Bony op 1-0. Yves de Winter voorkwam vlak voor rust de 2-0 door een inzet van Guram Kashia te keren.

Na de rust misten Jan-Arie van der Heijden en Mike Havenaar kansen, maar een kwartier voor tijd werd het toch 2-0 toen Havenaar op aangeven van Van der Heijden scoorde. Voor De Graafschap zorgde alleen Soufian El Hassnaoui na rust voor gevaar.

Zelfvertrouwen opvijzelen

"Ik ben opgelucht", erkende Vitesse-trainer John van den Brom na afloop. "We moesten dit duel winnen om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen".

"Mooi ook dat onze spitsen Wilfried Bony en Mike Havenaar de doelpunten hebben gemaakt. We hebben het afgelopen dagen intern veel gehad over ons systeem, uiteindelijk gekozen voor twee spitsen, en dan pakt het natuurlijk goed uit als die beiden scoren," aldus Van den Brom.

Richard Roelofsen, de trainer van De Graafschap, gaf ruiterlijk toe dat zijn ploeg verdiend had verloren in het Gelredome. "In het eerste kwartier kregen we enkele kansen, maar daarna hebben we geen vuist meer kunnen maken. De individuele klasse van Bony geeft dan uiteindelijk de doorslag."

STER Reclame