Vestia-bestuurder kreeg miljoenen

tijd van publicatie Aangepast

Oud-bestuurder Erik Staal heeft bij zijn vertrek bij woningcorporatie Vestia begin dit jaar ruim 3,5 miljoen euro meegekregen. Dat heeft minister Spies van Binnenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van vragen uit de Tweede Kamer.

Volgens de minister ging het niet om een vertrekregeling, maar om afspraken die in zijn contract stonden om een pensioengat te voorkomen. Spies noemt het bedrag ongepast voor een woningcorporatie. Ze rekent erop dat de opvolger van Staal een lagere beloning krijgt.

Rente

Ook het jaarsalaris van Staal, 0,5 miljoen euro, is volgens de minister ongepast. De raad van commissarissen van Vestia heeft toegezegd dat Staals opvolger wordt betaald volgens de beloningscode van de sector.

Staal stapte begin dit jaar op na ophef over financiƫle problemen bij de Zuid-Hollandse woningcorporatie. Vestia kwam in problemen omdat de corporatie financiƫle producten (derivaten) had afgesloten waarmee het zich tegen een stijging van de rente wilde verzekeren. Vanwege de extreem lage rente eisten de banken meer onderpand en kwam Vestia accuut in geldnood.

STER Reclame