NOS NieuwsAangepast

Jacobi wil 'Plan van Nederland'

Kamerlid Lutz Jacobi wil een soort Plan van Nederland opzetten. Jacobi, die zich vanochtend als vijfde kandidaat stelde voor het fractievoorzitterschap van de PvdA, wil met de leden, maar ook met andere partijen een plan bedenken om Nederland sterker uit de crisis te halen.

Jacobi mist bij de kandidaten tot nu toe het echte 'wij-gevoel'. "De politiek kan veel beter," voegde ze eraan toe.

Jacobi omschrijft zichzelf als een politicus, die in zaaltjes, op straat en in cafés komt. "Ik ben misschien minder bekend dan de andere kandidaten, maar ik acht mezelf niet kansloos. Zolang Basel van Bayern München kan winnen, moet je outsiders niet uitpoetsen" , zegt Jacobi.

Discussie

Er zijn in totaal vijf kandidaten om Job Cohen op te volgen. Behalve Jacobi zijn dat Martijn van Dam, Diederik Samsom, Ronald Plasterk en Nebahat Albayrak. Ze gaan de komende week met elkaar in discussie op partijavonden.

Daarna kunnen de leden een keus maken en de fractie zal die keus overnemen. De fractieleden hebben met elkaar afgesproken dat ze zich niet voor een bepaalde kandidaat zullen uitspreken. Het idee daarachter is dat de keus echt aan de leden is en dat die niet voor de voeten moeten worden gelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl