Met hacken geld verdienen. Het kan al een tijdje en ieder jaar loven technologiebedrijven hoge beloningen uit voor hackers die een fout vinden in de beveiliging van een browser of een softwareprogramma. Google trekt er vanaf volgende week een recordbedrag voor uit. Het techbedrijf keert maximaal 1 miljoen dollar uit om hackers te belonen die beveiligingslekken kunnen vinden in Chrome.

"We zijn trots op het grote succes van onze browser, maar het wordt voor ons steeds lastiger om te leren van fouten en Chrome te verbeteren", schrijft het Security Team van Google in een blog: "Daarom verhogen we de beloning voor hackers die beveiligingslekken kunnen vinden in de browser."

Hacken en ogen

Door fouten in de beveiliging van een browser te gebruiken kan je computer, via je browser, worden gehackt. Google wil dat hackers op zoek gaan naar die beveiligingsbugs in Chrome.

De hackers die de uitdaging aangaan en het prijzengeld willen winnen, mogen dat alleen doorgeven aan Google en moeten dan volledige openheid geven over de manier waarop ze hacken. Nadat de hack bekeken en goedgekeurd is, krijgt de hacker het prijzengeld en een Chromebook, schrijft het Security Team.

Money, money, money!

De 1 miljoen dollar wordt niet aan één hacker gegeven. In de eerste categorie reikt Google 60.000 dollar per lek uit aan hackers die gegevens van de gebruikers kunnen vinden door alleen gebruik te maken van een beveiligingslek in Chrome. 40.000 dollar per lek ligt klaar voor de hackers die gegevens vinden door een bug in Chrome en een ander programma dat samenwerkt met de browser.

En als laatste ligt er 20.000 dollar per lek klaar voor hackers die gegevens kunnen vinden via een bug in bijvoorbeeld Flash of in een besturingssysteem zoals Windows. "Dat laatste heeft misschien niet direct iets met Chrome te maken, maar zo'n bug kan wel een bedreiging zijn voor alle browsers. Door bugs te vinden in andere systemen zorgen we samen voor veiliger internet", schrijft het Google Security Team.

Google reikt maximaal 1 miljoen dollar per categorie uit.

Door: Elke

STER reclame