Geen winnaar Alkmaars spektakel

Aangepast

In Alkmaar hebben AZ en sc Heerenveen met 3-3 gelijkgespeeld in een duel dat tot de slotseconde enerverend bleef.

Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op. De twee ploegen zorgden voor dreiging over de flanken, waar Roy Beerens en Rajiv Van La Parra enkele goede acties in huis hadden.

Beide defensies stonden echter goed en gaven niets weg. AZ was nog het dichtst bij een goal toen Adam Maher kon uithalen, maar zijn schot mislukte.

Jozy Altidore brak de ban met een typisch 'spitsendoelpunt'. Met de rug naar het doel nam hij de bal aan en uit de draai schoot hij raak. Heerenveen zat plots in de verdrukking en kwam bij kansen van Dirk Marcellis en Brett Holman heel goed weg.

Spanning in doelpuntrijk vervolg

Na rust ging het tien minuten lang weer gelijk op. Met wat geluk kwamen de Friezen op 1-1. Een schot van Filip Djuricic verdween in de hoek, maar stond Bas Dost daarbij niet hinderlijk buitenspel?

Even later was het alweer 2-1. Binnen de zestien kwam de bal bij Altidore, die kalm bleef en raak schoot. De Amerikaan had ook de 3-1 kunnen maken, maar zijn volgende schot ging maar net naast. Ook Erik Valkenburg miste van dichtbij.

AZ was sterker, maar plots kopte Dost de 2-2 binnen, toen Esteban mistastte. Het werd zelfs 2-3 door een wippertje van Luciano Narsingh. Nadat Falkenburg de 3-3 had binnengegleden hing de 4-3 nog in de lucht, maar Heerenveen bleef overeind.

STER Reclame