PSV worstelt zich langs Feyenoord

time icon Aangepast

In Eindhoven is een leuke, spannende en kansenrijke topper tussen PSV en Feyenoord geƫindigd in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Dat het bij de rust maar 1-0 stond, mag een wonder heten, want de kansen regen zich aan beide kanten aaneen.

PSV begon sterk met schoten van Atiba Hutchinson, Zakaria Labyad en Tim Matavz. Na tien minuten nam Feyenoord het initiatief over, maar ook Guyon Fernandez, Karim El Ahmadi, Bruna Martins Indi en Ruben Schaken wisten het net niet te vinden.

Een inzet van Labyad werd door Martins Indi met de rug uit het verder lege doel gehouden. Na mogelijkheden voor Marcelo, El Ahmadi, Hutchinson, Labyad en Fernandez was het op slag van rust dan toch raak; Ola Toivonen had geen moeite de door Dries Mertens opgezette aanval van dichtbij af te ronden: 1-0.

Geklungel

Na rust waren de eerste kansen voor Feyenoord, waarna een fout van Martins Indi bijna de 2-0 van Mertens inleidde; doelman Edwin Mulder kon de bal nog net tegen de paal tikken. Fernandez ontsnapte even later aan rood na een kopstoot-achtige actie.

Nadat Mulder een mislukte voorzet van Labyad onschadelijk had gemaakt, moest de Feyenoord-doelman het antwoord schuldig blijven op een prachtige knal van Mertens: 2-0.

Feyenoord bleek niet geknakt. Vijf minuten na de 2-0 vond Schaken Fernandez, die fraai afrondde. En even later strafte geklungel in de defensie van PSV af: 2-2. PSV was even de weg kwijt, maar na een ook al klungelig misverstand tussen Martins Indi en Mulder kon Labyad zowaar de 3-2 binnentikken.

"Pijnlijk"

Bij Feyenoord-trainer Ronald Koeman overheerste na afloop de teleurstelling. "Het is extra pijnlijk als je ziet hoe de 3-2 valt. Daardoor gaan we met lege handen weg, terwijl we wel karakter hebben getoond en er een echte wedstrijd van hebben gemaakt."

"Na de 2-1 ging PSV twijfelen en wij waren duidelijk de betere ploeg. Toen ook de 2-2 viel, wilden we natuurlijk meer. PSV zat er doorheen, maar behoudt natuurlijk altijd zijn kwaliteiten. Door zo'n twijfelmoment in de slotfase blijven we alsnog met lege handen achter. Jammer, want PSV was te pakken vandaag", aldus Koeman.

"De wedstrijd schommelde alle kanten op", had ook PSV-coach Fred Rutten gezien. "Dan was Feyenoord de bovenliggende partij en dan wij weer. Na de 2-0 denk je: deze wedstrijd is van ons. Ik moest toen noodgewongen Jetro Willems wisselen, die een zeer degelijke wedstrijd speelde. Daarna kwamen over die linkerkant wel twee tegendoelpunten. Zij waren na de 2-2 de bovenliggende partij, maar wij hebben karakter getoond."

STER Reclame