Graafschap verrassend langs Roda

De Graafschap heeft zijn eerste duel onder trainer Richard Roelofsen verrassend gewonnen van Roda JC. In Kerkrade werd het 0-2.

Rydell Poepon zette De Graafschap geheel tegen de verhouding in op 0-1. Hij dook na 26 minuten plots op binnen de zestien en schoot via Roda-doelman Mateusz Prus raak.

De Limburgers waren tot dan toe de baas geweest, maar enkele grote kansen waren niet aan de thuisploeg besteed.

De Graafschap kwam in de tweede helft onder flinke druk te staan, maar kreeg wel de beste kansen.

Ted van de Pavert en Yuri Rose waren met het hoofd dicht bij een treffer. Mads Junker had aan de andere kant bijna succes met een hakje.

In blessuretijd tekende Soufian El Hassnaoui, beheerst in stelling gebracht door Poepon, voor de genadeklap.