NOS NieuwsAangepast

Facebookers steeds onvriendelijker

Gebruikers van Facebook worden ieder jaar een stukje 'onvriendelijker'. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Center. Facebookers ontvrienden vaker, verwijderen meer tags bij foto's en veranderen met grotere regelmaat de privacy-settings.

Uit het onderzoek blijkt dat 63 procent van de gebruikers mensen van hun vriendenlijst heeft gedelete, tegenover 56 procent een jaar eerder. Bijna veertig procent van de Facebookers heeft zijn of haar naam verwijderd uit een fototag, dat was eenderde.

Meer oplettendheid

Pew zegt dat gebruikers Facebook steeds meer als een normale manier van communiceren zien en dus actiever zijn in het managen van hun profiel. Ook zorgt groeiende onrust over privacy-issues rondom sociale media voor meer oplettendheid bij gebruikers.

Bijna tweederde van de ondervraagden heeft het Facebookprofiel op 'privé' staan, zodat alleen vrienden het kunnen zien. Van de overige veertig procent heeft de helft het profiel deels op privé staan, de rest is helemaal openbaar.

Gebruik van Facebookjongeren zijn meer privacybewust dan oudere gebruikers.vrouwen zijn privacybewuster dan mannen.37 procent haalt tags bij foto's weg.44 procent delete comments.63 procent verwijdert vrienden.11 procent heeft achteraf wel eens spijt van een post.de uitkomsten zijn gebaseerd op een onderzoek onder 2277 Facebookgebruikers.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl