Het VU medisch centrum blijft achter het programma '24 uur: tussen leven en dood' staan. In het door Eyeworks geproduceerde programma worden beelden getoond van de eerste hulp van het ziekenhuis. RTL zond de eerste aflevering donderdagavond vervroegd uit.

Over het project was woensdag commotie ontstaan. Verschillende deskundigen zeiden dat het medisch beroepsgeheim is geschonden en een vader klaagde dat zijn dochter en hij zonder toestemming waren gefilmd.

In Nieuwsuur waren nieuwe klachten te zien van mensen die ontevreden zijn over de gang van zaken. Een patiënt zei dat onduidelijk was wat de camera's precies deden en anderen zagen mensen in witte jassen aan voor artsen, terwijl het medewerkers van Eyeworks waren.

Discussie

Voorzitter Mulder van de raad van bestuur van het VUmc zei dat dingen die niet goed zijn gegaan, moeten worden onderzocht, maar volgens hem is er geen reden om met het programma te stoppen.

Het hoofd van de spoedeisende hulp, Bonjer, pleitte voor een brede maatschappelijke discussie over hoe precies met dit soort dingen moet worden omgegaan.

STER reclame