NOS NieuwsAangepast

Minister bekijkt eigen bijdrage GGZ

Minister Schippers van Volksgezondheid overlegt met de geestelijke gezondheidssector over de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg. Bekeken wordt of de meest kwetsbare groepen kunnen worden ontzien.

Dat zegt haar woordvoerder naar aanleiding van uitspraken van staatssecretaris Teeven. Die liet op BNR Nieuwsradio weten dat hij het bij de onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen ook wil hebben over de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg.

'Economisch zware tijden'

Patiënten moeten sinds dit jaar een eigen bijdrage betalen voor behandeling bij de GGZ. Volgens Teeven kan dit ertoe leiden dat mensen met psychische problemen van zo'n behandeling afzien en vervolgens met justitie in aanraking komen. Hij vindt het geen goede zaak als er wordt bezuinigd op volksgezondheid wanneer dat bij justitie tot extra kosten leidt.

Haar woordvoerder zegt dat minister Schippers op verzoek van de Tweede Kamer al met de sector in overleg is of de meest kwetsbare groepen bij de maatregel kunnen worden ontzien. "Maar dat is niet eenvoudig, zeker niet in deze economisch zware tijden."

Hij wijst erop dat de eigen bijdrage al lager is dan in het regeerakkoord was afgesproken. Toen ging het om 425 euro per behandeling. Uiteindelijk is dat maximaal 200 euro per jaar geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl