49 doden bij treinbotsing Argentinië

Aangepast

Bij het treinongeluk in Argentinië zijn zeker 49 doden gevallen. Meer dan 600 mensen raakten gewond. Het was het ergste treinongeluk in dertig jaar in Argentinië. De oorzaak is waarschijnlijk een kapotte rem, mogelijk door gebrekkig onderhoud.

De trein kwam tijdens de ochtendspits met 26 kilometer per uur het station Once in de hoofdstad Buenos Aires binnenrijden. Daar botste hij met 20 kilometer per uur tegen een stootblok.

Toen het voorste treinstel tegen het blok botste, werden de wagons erachter in elkaar gedrukt. Veel mensen liepen kneuzingen op. De gewonden werden met helikopters en ambulances naar ziekenhuizen gebracht. Ook de machinist ligt in het ziekenhuis. De politie heeft voor zover bekend nog niet met hem gesproken.

Ambulances

Volgens correspondent Marjon van Royen was het rond het treinstation urenlang een chaos. Er waren berichten dat ambulances met gewonden onderweg naar het ziekenhuis betrokken waren bij ongelukken.

"De vakbonden in Argentinië noemen reizen via het spoor levensgevaarlijk", zegt Van Royen. "Er wordt nauwelijks geld aan onderhoud besteed. Deze trein zou al vijftig jaar oud zijn."

STER Reclame