NOS NieuwsAangepast

Van Dam eerste PvdA-kandidaat

PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam (34) stelt zich kandidaat voor de opvolging van Job Cohen. Van Dam is de eerste die zich kandideert als PvdA-fractieleider.

Van Dam loopt al ruim negen jaar mee op het Binnenhof. Hij houdt zich onder meer bezig met integratie en was eerder buitenlandwoordvoerder.

Koers

Van Dam benadrukt "dat het tijd is om de discussie tussen oude vleugels achter ons te laten. Het is tijd voor een nieuwe PvdA waar ook de volgende generatie zich bij thuis voelt". Binnen de PvdA speelt al langer de discussie over de koers en de strategie van de partij. "Ik wil graag een debat over het verhaal dat de PvdA te vertellen heeft en een verhaal dat aansluit bij de veranderingen die de afgelopen decennia in de samenleving hebben plaatsgevonden."

PvdA-Kamerleden hebben tot dinsdag de tijd om zich kandidaat te stellen. De PvdA-leden kiezen de nieuwe leider, waarvan de uitslag op 16 maart bekend zal worden gemaakt. Het gaat om een zwaarwegend advies. De fractie heeft al gezegd dat ze het advies van de leden zal volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl