In de Syrische stad Homs zijn twee westerse journalisten omgekomen. Het gaat om de Amerikaanse verslaggever Marie Colvin van de Britse krant The Sunday Times, en de Franse persfotograaf Remi Ochlik. De dood van Ochlik is bevestigd door de Franse minister van Buitenlandse Zaken Juppé. CNN bevestigde via The Sunday Times de dood van Colvin.

Vier andere journalisten raakten gewond, onder hen Paul Conroy, ook van The Sunday Times. Hij was op pad met Colvin. De andere gewonde journalisten zouden zijn: Arwa Damon van CNN (die inmiddels in Libanon is), William Daniël en Edith Bouvry, van de laatste twee is de identiteit nog niet met zekerheid vastgesteld.

Naast de journalisten zijn volgens Al-Jazeera ook negen burgers omgekomen. Dat melden activisten. Zij zeggen dat het gebouw waar de journalisten zich bevonden, werd getroffen door granaten. Het gebouw diende deels als mediacentrum.

Homs wordt al een paar weken beschoten door het Syrische leger, omdat opstandelingen delen van de stad onder controle hebben. Gisteren werd het bolwerk van de opstandelingen zwaar onder vuur genomen. Bij artilleriebeschietingen zouden 21 mensen zijn omgekomen.

Burgerjournalist

Onder hen was ook de burgerjournalist Rami al-Sayed, die bekend stond als Syria-pionier. Hij hield al geruime tijd een livestream bij uit de zwaar belegerde wijk Bab Amr. Hij zou uren bloedend op de grond hebben gelegen alvorens hij bezweek aan zijn verwondingen. Een laatste upload naar YouTube was van Al-Sayeds broer en toont het dode lichaam.

STER reclame