'Prins Friso was zeker van zijn zaak'

time icon Aangepast

Prins Friso en zijn begeleider Florian Moosbrugger hadden absoluut niet het idee dat ze een gevaarlijk gebied ingingen. Dat zegt Kristl Moosbrugger, de moeder van Florian en manager van Gasthof Post, waar de koninklijke familie verblijft.

"Er liepen sporen door de sneeuw. Waar ze skieden was een duidelijk ingesleten spoor naar de volgende helling. Ze voelden zich dus zeker van hun zaak", zegt Moosbrugger tegen de Oostenrijkse televisie.

Ook zagen de twee sporen van lawinepijlen, die in de sneeuw waren geschoten om preventief lawines te veroorzaken. "Ze hebben de krater van de ontploffing gezien. Er was geen lawine geweest."

Helpen

Kristl Moosbrugger merkte dat er iets aan de hand was toen ze vanaf een andere piste activiteiten op de berghelling zag. "We gingen ernaartoe om te kijken of we konden helpen. We hadden sondestokken en scheppen bij ons."

Toen ze haar zoon ter plekke zag, dacht ze eerst dat hij aanwezig was als lid van het plaatselijke reddingsteam, waar hij deel van uitmaakt. "Later kon hij me pas vertellen dat hij er was wezen skiƫn met prins Friso."

Getroost

Moosbrugger zegt dat koningin Beatrix haar bijzonder tot steun is geweest. "U kunt begrijpen dat dit voor ons allemaal een vreselijke tijd is. Maar zij leven ook met ons mee."

"Ze weten dat Florian er niets aan kon doen. Hoewel de koningin zelf zo'n vreselijke tijd doormaakt, is ze als een moeder voor mijn zoon. Ze heeft hem in haar armen genomen en getroost."

STER Reclame